Posts or Comments 04 December 2020

Obegriplighet &Politik &Topplista lage | 03 jun 2006 08:28 e m

Gärna frihet men helst snyggt och prydligt för turisterna

hungerstrejk

För ett tag sedan när det skulle vara dragning om bland annat säkerhet på ett Kommunstyrelsesammanträde. Göran tog upp frågan om säkerheten kring den hungerstrejk som pågått ett bra tag på Gustav Adolfs torg. Naturligtvis visste inte kommunens säkerhetsansvarige någonting eftersom det inte är en kommunal fråga.

Det som gjorde det bisarrt var att moderaterna stövlade in i debatten och började diskutera hur skräpigt det såg ut när de var där och om de verkligen hade tillstånd, och om man fick hålla på så. Hur blir det för turistnäringen och vad tänker turisterna när de inte får fota ett snyggt och vackert torg där en krigarkung står staty?

Jag har svårt att se hur det ens kan vara på topp tio-listan över frågor man bör ställa sig i samband med hungerstrejken. Eller vänta nu. Topp-tio-listan ser naturligtvis ut så här:

1. Varför är de inte hungriga?
2. De är ju alldeles svarta, kan man se ut så?
3. Varför måste de vara på mitt torg, kan de inte vara någon annanstans?
4. Gick de hit från Afrika?
5. Vad skulle Gustav II Adolf ha sagt om detta?
6. Vad tänker turisterna när deras foton ser skräpiga ut?
7. Har de verkligen demonstrationstillstånd?
8. Måste de sätta upp presseningar över sig när det regnar?
9. Får man hålla på så här?
10. Vad händer om alla skulle göra så här, hur skulle det se ut då?

Skämtåsido tycker jag det är förfärligt att Migrationsverket håller på och utvisar folk hela tiden. Frågan är snarast: Vad är det som är så hemskt med att låta människor som flyr undan krig och elände få stanna i Sverige om de vill?

Comments are closed.