Posts or Comments 04 July 2020

Obegriplighet &Personligt lage | 12 feb 2007 12:11 f m

Hur gammal får mjölken bli?

Datummärkning är ett konstigt fenomen. Oftast är det bara att strunta i märkningen. Speciellt när det gäller torrvaror. Det har jag gjort länge. Lite värre är det med andra produkter. När brödet är mögligt ska det inte ätas, annars går det bra. Enkelt.

Idag behövde jag lite mjölk, det stod ett halvfullt paket ekologisk lättmjölk i kylen. Som ni snart inser dricker jag inte särskilt mycket mjölk. Jag luktade på mjölken, luktade bra. Jag tittade på mjölken, såg ut som den brukar. Jag smakade på mjölken, smakade precis som den brukar. Alltså är mjölken helt ok. Även om den gick ut för två veckor sedan. Bäst före för två veckor sedan.

Det förundrade mig faktiskt. Ett öppnat paket som gått ut för två veckor sedan. Fortfarande bra. Jag undrar hur många liter perfekt mjölk som hälls ut varje dag i Sverige för att den gått över tiden. Istället för att kontrollera om mjölken faktiskt är bra eller inte så tittar vi på datumet. Mjölken kan faktiskt vara dålig fast datumet inte gått ut, men vi kollar inte hur det egentligen ligger till i verkligheten utan läser ett datum som med väldigt stor sannolikhet inte stämmer. Underligt.

3 Responses to “Hur gammal får mjölken bli?”

 1. on 15 feb 2007 at 12:19 1.lage said …

  För övrigt så använde jag mjölken idag igen, den var i bra skick. Enda problemet nu är att den börjar ta slut så jag kommer troligen inte få veta hur länge den håller sig. 🙁

 2. on 25 feb 2007 at 00:04 2.lage said …

  Jag hällde ut det sista av mjölken i morse. Det var lite klumpar men jag tror inte den luktade illa vilket ju iofs är svårt att veta eftersom jag är lite förkyld…

 3. on 18 mar 2019 at 03:56 3.Poker Online said …

  Can I simply say what a comfort to uncover somebody who actually understands what they are talking about Poker Online.
  You actually understand how to bring a problem to light and make it important.
  More people need to read this and understand this side of the
  story. It’s surprising you are not more popular since
  you surely have the gift.