Posts or Comments 26 September 2023

Personligt &Vetenskap lage | 19 mar 2007 10:46 e m

Förbundet Underbara Forskare

Okej, förbundet heter ”Förbundet Unga Forskare”, eller kort och gott FUF, men jag kan inte låta blir att bli glad när jag möter så många underbara människor.

Lite bakgrund kanske är på sin plats: I helgen var jag på FUFs Riksstämma (RS) och satt som vanligt mötesordförande. Mötesordförandedelen är inte så utmanande (men absolut inte tråkig!) men det är kul att möta dessa unga forskare.

Nu kanske ni tror att det handlar om ett gäng doktorander. Okej för att det fanns några doktorander men de flesta är faktiskt gymnasieungdomar som råkar gilla naturvetenskap och teknik och att sprida denna kunskap och detta engagemang till andra ungdomar.

Det är alltid kul att träffa människor som brinner för sin (och i detta fall extra roligt även min) sak. Det ger inspiration. Det är extra roligt eftersom jag inte träffar Unga Forskare så ofta eftersom jag inte varit aktiv på ett tag och att det inte är helt samma sorts engagemang som finns i t.ex. Grön Ungdom och Miljöpartiet.

Människor är grymma.

One Response to “Förbundet Underbara Forskare”

  1. on 20 mar 2007 at 10:48 1.Cyberhippie-Emma said …

    Så förbundet Unga Forskare består alltså endast av naturare och högstatusforskning..?