Posts or Comments 31 May 2020

Obegriplighet &Personligt &Politik &Riksdagen lage | 07 jun 2008 03:45 e m

Mer och mer upprörande…

…ju mer jag tänker på det. Regeringens idiotier alltså. Med min (tyvärr låga) takt i bloggandet finns ingen chans att hinna kommentera alla regeringens illdåd. Ingen riktig sjukvård till papperslösa, Försvarets radioanstalt får frikort att övervaka hela svenska folket (det här kommer jag säkert återkomma, jag har anmält mig till att tala i debatten i Riksdagen) samt beslutet i onsdags att försämra sjukförsäkringen kraftigt.

Jag var i Skövde och pratade med miljöpartisterna där vad som är aktuellt i Riksdagen just nu. Jag hade fått en och en halv timme och hann förstås inte med men hade mycket trevligt. Mycket välorganiserat av Christoffer Green!

Det vi pratade mest om var just Regeringens fruktansvärda förslag till försämringar i sjukförsäkringen. Man sänker ersättningsnivå men det är inte det värsta. Det värsta är att man i princip kommer utförsäkra långtidsarbetslösa och låta dem gå på försörjningsstöd efter att de levt upp alla sina små besparingar eller tillgångar.

Det sker genom att man inte kan få sjukpenning mer än ett år (i undantagsfall 1,5, mkt speciella undantag) och sedan går det inte längre att få sjukersättning om man inte bedöms vara borta från arbetsmarknaden för all framtid. Skulle man kunna återvända till arbetsmarknaden så får man alltså ingenting… (Om man kan ta ett jobb och har kvalificerat sig för a-kassa får man förstås detta, men det gäller ju inte om man är sjuk…)

De (borgarna) är helt enkelt bind-galna och ibland undrar man hur ett samhälle ska ta hand om sådana? (Att sätta de vid makten känns ju lite konstigt.)

3 Responses to “Mer och mer upprörande…”

 1. on 09 jun 2008 at 21:28 1.Peter said …

  Tyvärr har du helt rätt om borgarna – även om din lista på galenskaper är alldeles för kort. Visserligen kunde man ana att en del dumheter var på väg, men nu har de överträffat ens värsta fördomar om dem.

  Det finns en del att göra efter val och regeringsskifte. Hur stor uppfattar du att sossarnas ambition att rätta till läget efter Reinfeldts härjningar är? Sossarna kan nog behöva ett visst grönt tryck på sig, eftersom de ofta är alltför benägna att acceptera dåliga borgarbeslut så länge de inte själva behöver genomföra dem.

  Peter

 2. on 19 jul 2016 at 17:00 2.variety said …

  Thanks for sharing your thoughts on pepper sprays.
  Regards

 3. on 22 aug 2016 at 13:52 3.?????? ??? said …

  Great site you’ve got here.. It’s hard to find excellent writing like yours these
  days. I really appreciate people like you!
  Take care!!

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply