Posts or Comments 29 March 2024

Obegriplighet &Politik &Riksdagen lage | 13 jun 2008 03:51 e m

All makt åt regeringen, vår befriare!

Eller ska det kanske vara militären? Jag har glömt hur det hette i Bröderna Lejonhjärta.

I vilket fall är hela historien om massiv automatiserad övervakning av e-post, internettrafik och i viss mån även telefoni något jag trodde att man läste om i böcker. Böcker om en mörk framtid där människor var ofria och förslavade av staten eller något storföretag. Inte kunde jag ana att man i Sverige skulle få för sig att lägga ett förslag där militären i princip får frikort att övervaka oss alla.

Domstolarna rundas helt, här är det enligt gammal (god?) tradition militären som bestämmer direkt utan krånglig inblandning från domstolar, advokater, medborgarrepresentanter eller några människor över huvud taget. Så länge de inte är militärer förstås.

Men någon jävla måtta får det väl ändå vara? Vad hände med demokratiska rättigheter och grundlagen? Vad är nästa steg? Vad ska militären mer sköta om? När de redan har börjat kan de väl sköta om domstolarna? När blir det fritt för militärer att göra icke-elektronisk husrannsakan? (Elektronisk möjlighet får de nu.) Det måste ju ändå vara fysiska objekt som är farliga? Tänk om någon gömmer bomber?

Just nu när jag är jävligt sur (blir jag nästan varje gång jag tänker på detta!) tänker jag hålla alla som röstat på ett av de borgerliga partierna personligt ansvariga för detta. Är man dum ska man lida (som en kompis till mig brukar säga). Det tråkiga är bara att alla vi andra också lider.

Det enda lilla lilla positiva är att jag i varje fall får möjlighet att debattera skiten i kammaren innan det röstas igenom. Just nu känns det inte som om jag kommer vara jättesnäll.

För övrigt måste detta läsas, det lättar i varje fall upp lite tillfälligt…

One Response to “All makt åt regeringen, vår befriare!”

  1. on 17 jun 2008 at 22:17 1.sylvia said …

    Ja och debatterade gjorde du väldigt bra!Fortsätt så och det blev nog många nya röster till miljöpartiet idag, för närvarande står ni som det enda alternativet snart i den politiska sfären, Mehmet och du! Bra , sluta inte och kämpa! Vi är många som är med er, vilket vi får hoppas visar sig i framtiden!