Posts or Comments 31 May 2020

Obegriplighet &Personligt &Politik &Riksdagen lage | 18 jun 2008 12:46 e m

Hanteringen är löjeväckande

Nu ska vi i riksdagen i kväll/eftermiddag ta ställning till ett nytt betänkande från Försvarsutskottet gällande FRA-lagen verkar det som. Utskottet ska träffas så snart budgeten är färdigdebatterad, vilket verkar bli kl 14 kanske. Det tar kanske en timme eftersom de måste ha tre sammanträden på raken (normalt sker detta över åtmistone en månads tid). Sedan ska betänkandet till tryck samtidigt som kammaren kan återuppta sitt sammanträde.

När dagens punkter i kammaren är klara så bordlägger man betänkandet som troligen har hunnit komma då. Sedan avslutar man det sammanträdet och efter tio minuter startar man nästa som man då har kallat till kanske någon timme innan bara.

När jag försöker få upplysningar om när betänkandet är färdigt, när debatten blir, hur länge man får sätta upp sig på talarlistan osv är det ingen som vet. De har ingen aning. Det är inte klart att ledamöterna kommer få reda på hur länge man får sätta upp sig.

Det värsta är nästan att ingen vet när betänkandet kommer kunna läsas. Det går heller inte att få veta när man kommer att kunna veta när man ska få det.

Det värsta är att de inte ens vet om folk kommer att få betänkandet, än mindre hinna läsa det, innan det är försent att anmäla sig till talarlistan i debatten…

Detta är sjukt och ett jävla trixande!

 Uppdatering::::!!!!

Nu kommer det finnas en timme att läsa in sig på betänkandet innan debatten och det är möjligt att anmäla sig till debatten ända tills den ska börja. Detta är alltså någorlunda godtagbart även om beredningen förstås är under all kritik.

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply