Posts or Comments 11 July 2020

Obegriplighet &Politik &Riksdagen lage | 08 okt 2008 04:17 e m

Dubbelspelets mästare

Idag har socialdemokraterna och vi (Miljöpartiet de Gröna) gått ut med att vi gemensamt vill bilda regering efter en valvinst 2010. Medierapporteringen har dock till stor del fokuserat på att vänstern inte är med.

Vänstern försöker nu med konststycket att 1) utmåla sig som martyrer, 2) visa hur elaka s och mp är, 3) försöka komma med på tåget igen och 4) försöka splittra socialdemokraterna. Dessutom tror jag de har sagt ”vi kommer rösta nej till en s-mp-regering” ungefär 10 gånger fler än de sagt sig vilja rösta nej till en borgerlig regering.

Tyvärr är vänstern rätt duktiga på detta dubbelspel. Under hela förra mandatperioden (och tidigare) var de betydligt bättre på att spela dubbelt utåt än att åstadkomma någonting. Det är extremt mycket snack och ganska lite verkstad. Vi får väl se om det går hem hos folk, hitintills verkar det ha gått relativt väl tyvärr.

Ett av de största problemen har varit att vänstern varit ovilliga att samarbeta. De har i princip velat sitta i regering efter valet utan att göra några förberedelser. Jag tror det vore ett extremt stort misstag och någonting som skulle leda till handlingsförlamning och stora konflikter, men konflikter är ju vad vänstern är bra på så…

2 Responses to “Dubbelspelets mästare”

 1. on 13 okt 2008 at 19:01 1.Anonym said …

  Reinfeldts groda: http://www.youtube.com/watch?v=PdvHz4camx8

 2. on 14 okt 2008 at 11:51 2.Viktor Lidholt said …

  Hej Lage!

  Jag har nyligen mejlat dig en undersökning från riksdagssvar.se angående de nya signalspaningslagarna. Eftersom du varit engagerad i frågan så skulle dina svar och kommentarer vara särskilt värdefulla! Om du inte fått mitt mejl så går det bra att läsa frågorna här: riksdagssvar.se/fragor.php och mejla svaren, plus eventuella kommentarer, till mig.

  Miljöpartiet är det enda parti som vi ännu inte fått några svar ifrån, så om du har några idéer om hur vi kan få upp svarsfrekvensen så tar vi gärna emot dem! På riksdagssvar.se kan du även se hur andra riksdagsledamöter svarat på våra frågor.

  Mvh,
  Viktor