Posts or Comments 10 August 2022

Övrigt &Politik lage | 20 apr 2012 10:48 f m

Integritetsföreningens fond

I och med EU-domstolens beslut igår att den svenska IPRED-lagen inte strider mot andra EU-lagar så framstår det tyvärr som det kommer bli öppet för skivbolag och filmbolag att få ut enskildas personuppgifter med endast hänvisning till IP-nummer. Förhoppningsvis kommer fler att skydda sin trafik så den inte går att spåra (vilket ju tyvärr blir ett problem för mer relevant polis-verksamhet såsom t.ex. utredandet av barnpornografi) men alla kommer nog inte att göra det och bolagen lär sitta på en del ip-nummer de kommer vilja ha personuppgifter om.

Det innebär att Integritetsföreningen som legat vilande ett par år nog kommer behövas igen. Integritetsföreningen (där jag är ordförande) har en fond som är tänkt att kunna bidra till rättegångskostnaderna som enskilda kan drabbas av om de har tänkt försvara sig om de blir stämda i domstol av något bolag. Rättssäkerheten som till stor del finns om någon anklagas för brott är mer eftersatt när det gäller om någon stäms. Det kan bli rätt mycket pengar att betala även om man har en hemförsäkring som kan täcka en del av advokatkostnaderna.

Om du vill vara med och bidra till att människor som blir anklagade av skiv- och filmbolagen också får en rättvis rättegång och en rimlig möjlighet att försvara sig får du gärna bidra till den fond vi inrättat. Du är också varmt välkommen att bli medlem. Skänk pengar via:

Fondens bankgiro: 408-0248

Uppge gärna också om det är så att du samtidigt vill bli medlem. Alla bidrag tas tacksamt emot.

Om du har några frågor får du gärna höra av dig till föreningen på integritetsforeningen (a) lagen.net

Comments are closed.