Posts or Comments 10 August 2022

Obegriplighet &Övrigt lage | 17 jun 2006 05:29 e m

Göteborgs centrala slum?

Idag skulle jag hämta det usb-minne jag beställt. Jag beställde det för mer än två veckor sedan och nu hade det äntligen kommit. Anledningen till att jag ens stått ut att vänta så länge var att jag såg ut att ha fått det riktigt billigt, 120 kr för ett mkt snabbt usb2.0-minne på 512 MB som dessutom var litet och lätt.

Det är en vacker dag så jag gick dit hemifrån, trots att det var lite varmt. När jag väl kom fram till Odinsgatan började den märkliga upplevelsen. Jag kände det som om jag långsamt var på väg tillbaka till Istanbul (jag var där med min kör för några veckor sedan). Det blev skräpigare och skräpigare och när jag passerat lyxhotellen och Odinsplatsen och gick på Friggagatan slog det mig verkligen:

På Friggagatan ligger en salig blandning av porrklubbar, nedgångna restauranger, militäraffärer (importerade grejer), sunkiga pizzerior, judiska kyrkogårdar, harley davidsson-affärer med anknytning till mc-gäng, någon liten fotoaffär ett antal sushibarer osv.

Friggagatan

Allt detta är naturligtvis helt bissart. Det mest bisarra är dock att detta ligger precis inne i centrala Göteborg bredvid just lyxhotellen och nybyggda skitdyra bostadsrätter. Gatan är dessutom genomfarstled för väldigt mycket busstrafik.

Affären jag skulle hämta mitt minne i var inte mindre bisarr. Det var en liten mörk affär med otvättat skyltfönster där dörren knappt gick att stänga och knarrade så fort någon försökte (även den automatiska dörrstängaren).

Väl inne i affären möts jag av hyllor med en massa olika osorterad elektronik till bra priser i lagom dammiga orginalförpackningar. Expediten (ung man med stort leende utan fjuttiga saker som kassaapparat eller kortterminal) tar emot en stor sedelbunt från mannen framför mig som köper buntar med kontantkort av typen comviq kompis.

Allt är fruktansvärt varmt men jag får bra service och får mitt minne som när jag väl vandrat hem genomen den bisarra gatan igen visar sig vara precis det som utlovats (i orginalförpackning, absolut inget tjuvgods) och riktigt snabbt dessutom. Det är intressant att upptäcka nya sidor av Göteborg!

Comments are closed.