Posts or Comments 10 August 2022

Övrigt lage | 30 jun 2006 01:10 e m

Vegetarisk mat på Öland?

Finns det vegetarisk mat på Öland? Naturligtvis finns det, frågan är bara var?

Jag bor med en annan vegetarian på ett pensionat. Det är väldigt trevligt och frukosten är helt okej, men när det kommer till den vegetariska maten visar det sig att kocken tror att vegetarisk mat består i stekt squash. Squash är visserligen gott, men att bara få det, och dessutom bara på två-tre olika sätt får en att efter en vecka undra om det varit vegetarianter på Öland förut…

Lunchställena i de små samhällena är inte mycket bättre. Har man tur finns det en vegetarisk rätt som är sämre och dyrare än resten. Har man otur finns bara pizza (endast en vegetarisk) utan färska grönsaker. Dyr.

Det positiva i det hela var att vi igår tog en utflykt till Ölands södra udde. Förutom att det var obeskrivligt vackert och utsikten från fyren Långe Jan så var restaurangen Fågel Blå det bästa som hänt vegetarisk mat på Öland så länge jag varit där (en vecka).

Jag fick brynta trattkantareller och en potatiskaka med lätt stekta morötter och palsternacka. Till detta skirat smör och en underbar yoghurtsås. Allt detta för det på Öland mycket billiga 79 kronor och det var dessutom väldigt mycket kantareller och ett helt ok salladsbord. Rekommenderas.

2 Responses to “Vegetarisk mat på Öland?”

 1. on 14 aug 2006 at 17:36 1.soro said …

  je charche torun celalettin . merci

 2. on 26 sep 2007 at 14:01 2.lena wannefors said …

  Hej!

  Man blir sååå trött på att alla restauranter,som tror att veg.mat=grönsaker!!!!
  Har de inte sett hela arsenalen av utbud på soja,quorn etc.etc.Är de både blinda och döva?
  Jag säger alltid till på rest.att vi lever inte på bara på grönsaker.
  De flesta vegetarianer är vegetarianer pga.att de inte äter djurplågat kött och inte för att de ÄLSKAR GRÖNSAKER!!!
  Vi veg.måste efterfråga LAGAD,PROTEINRIK mat!
  Hälsn.
  Lena
  veg.sedan 42 år.