Posts or Comments 10 August 2022

Övrigt &Politik lage | 01 jul 2006 07:56 e m

Varför SJ?

Jag hade precis fått skjuts från Öland till Enköping för att ta tåget därifrån till Stockholm. Tåget var givetvis 20 minuter försenat men det var en vacker dag i Enköping och så bråttom hade jag inte.

Däremot insåg jag att jag skulle behöva biljett, och för att inte behöva lägga ut pengar själv eftersom det inte var jag som skulle betala resan så tänkte jag beställa biljetterna via commeo, SJs företagsavtal.

Stationen var tyvärr stängd, men jag tänkte att de nog hade en biljettautomat utanför. Nej, den var stängd tillsammans med stationen vid halv två en lördag. Nåja, Enköping är inte Sveriges största kommun (varför mitt tåg mellan Göteborg och Stockholm måste stanna där ideligen är en annan fråga) och jag har ju commeo-kort så jag behöver ingen biljett utan bara ha bokat innan.

Eftersom SJ inte delar ut sitt trådlösa internet på stationerna utan bara på tågen kunde jag inte boka via internet. Jag ringde istället SJs företagsbokning, men eftersom jag inte kunde företagets kundnumer utantill (det behöver man inte om man bokar via internet) så kunde jag på inga villkor få boka, även om jag kunde alla andra nummer, typ mitt kundnummer, mitt kortnummer, min kod osv, och jag var länkad till företagets kundnummer. Nåja, jag kanske kunde betala på tåget med mitt commeo-kort? Jodå, fast då fick jag inte välja vilket företag som skulle betala utan då skulle det första gälla (som var fel)…

Då kom jag plötsligt på att jag kunde gå upp på internet med hjälp av min bärbara dator, blåtand till mobilen och gprs till telia. Det gick utmärkt, förutom att vid det här laget så hade tågets ordinarie avgångstid precis passerats (SJs bokningssida är enormt seg). Tåget skulle dock gå drygt 20 minuter senare, men det spelade ingen roll för bokningssystemet som vägrade mig att få boka biljetten.

Eftersom nu bokningsnumret ligger på internet när jag loggar in så kunde jag ringa upp bokningen igen och få bokat biljetten till slut. Min fråga är dock:

Varför gör ni så här mot era kunder SJ? Vad vinner ni på att göra det så svårt som möjligt för kunderna att boka biljetter? Tyvärr förstår jag varför så många jag känner åker buss istället för tåg. De säger att det är så krångligt med SJ, och precis så är det.

Comments are closed.