Posts or Comments 11 July 2020

Vetenskap lage | 08 aug 2006 01:50 e m

Mythbusters

Jag vet att jag varit dålig på att uppdatera bloggen, men jag tror att det börjar ta fart nu när semestern är slut…

Igår såg jag ännu ett avsnitt av Mythbusters. Det är ett rätt roligt TV-program, och dessutom bra på många sätt. Själva idén är att de letar upp historier som de tror är myter som sedan testas. Sjunker man ner snabbare i kvicksand om man rör sig mycket? Dör man om man får ett litet mynt i huvudet som är tappat från ett väldigt högt torn?

Det riktigt sköna tycker jag med programmet är att det är lärorikt utan att ge avkall på att vara riktigt underhållande. Det bästa är dock att programmet lär ut en bra inställning till omvärlden och vetenskap. Inga fjanterier som att tro på spöken utan om det nu finns någon myt om spöken, testa om det stämmer. Vetenskap handlar ju just om att öka sitt kunnande genom att undersöka hur det ligger till, och de gör det på et väldigt roligt och prestigelöst sätt.

Särskilt gillar jag en av de två huvudpersonerna, Jamie Hyneman. Han är relativt lågmäld, kan allting, är väldigt logisk och har en fin mustasch!

Tänk om detta program kunde gå på någon populärare TV-kanal än Discovery… Istället för någon tråkig såpa som utnyttjar människor eller någon dramaserie som bara spelar på folks fördomar…

För er som inte bara vill drömma utan även se så går programmet som sagt på Discovery och har man inte Discovery och tycker att den nya svenska lagen om nedladdning suger (vilket den gör) så kan man t.ex. gå till www.isohunt.com och söka på ”mythbusters”…

2 Responses to “Mythbusters”

  1. on 12 aug 2006 at 20:29 1.amelia said …

    åå, är du också mythbustersfrälst..
    haha, jag älskar det:)

  2. on 12 aug 2006 at 20:30 2.amelia said …

    det är lite mot min image, men vaddå..