Posts or Comments 11 July 2020

Obegriplighet &Politik &Vetenskap lage | 17 aug 2006 05:28 e m

USAs israeliska krig?

Läste precis följande artikel i Aftonbladet. Den handlar om att USA ska ha gett Israel klartecken för attacken mot Libanon redan innan kidnappningen av de två isareliska soldaterna (som befann sig på libanesiskt territorium såvitt jag vet) ägde rum.

(Här fick jag besök och fortsätter nu texten ett par dagar senare… det är inte längre precis direkt, nåja.)
Kontentan är alltså dels att USA aktivt stödjer att det startas krig mot demokratiska länder som inte angriper någon samt att Israel bara använde kidnappandet av två av sina soldater som en förevändning. Ingen av dessa två slutledningar är egentligen överraskande (tyvärr) men det är ganska typiskt att när någon hävdar att Israels förevändning bara är just en förevändning så dementeras det kraftfullt av vänner till den nuvarande israeliska politiken och när det sedan uppdagas att de har fel pratar de om någonting annat.

Jag blir frusterad över att det i många fall i princip inte går att få rätt mot det som i ett givet tillfälle är etablisemanget. Det kan naturligtvis vara skönt de gånger jag råkar ha samma åsikt, men det är knappast ens då särskilt konstruktivt eller utvecklande för mig som individ att inte behöva möta mina misstag (i den mån det nu är misstag som etablisemanget gör, vilket ju inte alltid är fallet).

Det begås alldeles för lite självkritik och följs upp alldeles för lite utsagor. Det borde vara intressant att veta huruvida det många hävdar är sanningen verkligen är sanningen, även efter den tidpunkt då det faktiskt ÄR möjligt att veta det…

2 Responses to “USAs israeliska krig?”

 1. on 21 aug 2006 at 11:27 1.Farsan Baloo said …

  Hejsan

  Du verkar vara rätt människa för att intressera sig av Solidaritetsbloggen, http://delameddig.blogspot.com

  Just nu samlar vi in pengar till Rädda Barnens arbete i Libanon. Pengar som verkligen behövs…

  Titta in vet jag.

 2. on 23 aug 2006 at 17:42 2.Din judiska syster said …

  Israels krig? Irans och Syriens och Libanons krig! Hizbollah är en lydmilis under Iran och Syrien vars mål är att utplåna Israel. Hizbollah/Libanon började kriget mot Israel genom att döda åtta Israeliska soldater, kidnappa ytterligare två samt att skjuta raketer mot Israel. Israel tvingas försvara sig. Var vänlig gå till http://www.deprogramprogram.com och http://www.arutzsheva.com